MOŽEMO LI POBEDITI UMOR?

Sigurno ste se barem jednom u životu zapitali zašto nema više sati dnevno kako biste obavili sve što vam treba. Velika većina nas se, praktično, redovno pita. U današnje vreme nije lako kombinovati poslovni i privatni život i postići, kako se to obično kaže, „ravnotežu između poslovnog i privatnog života“.

Očekivanja i izazovi na poslu neprestano rastu; dok s druge strane i u privatnom životu imamo obaveze prema porodici, prijateljima, deci, a o kućnim poslovima da i ne govorimo. Jednostavno rečeno - živimo stres, što na kraju znači i život sa umorom. Na pitanje da li je tome kraj, odgovor najverovatnije nije. Ali, postavimo sebi još jedno pitanje - kako da ne dozvolimo umoru da nas pobedi? A ovde odgovor postoji i nije pretežak, jer zapravo najviše sami sebi možemo da pomognemo.

Više sna, vežbanje u bilo kom obliku i pravilna ishrana uveliko pomažu telu u borbi protiv umora i vraćanju energije. Znamo da je to lako reći, a teško učiniti. Ali takođe nije toliko teško ići u krevet sat vremena ranije, zar ne? Ili šetajte ili vozite bicikl pola sata dnevno. Ne radi se o ogromnim promenama u navikama,  a mnogo mogu pomoći vašem telu. Nikada ne smemo zaboraviti na ishranu, jer ona igra podjednako važnu ulogu. Pokušajte da jedete raznovrsno, uključite u telo hranu bogatu antioksidantima, mineralima i vitaminima. Ali ako niste sigurni da li u telo unosite sve potrebne vitamine i minerale ili jednostavno nemate vremena da se detaljno pobrinete za  ishranu, uzimanjem kvalitetnih multivitaminskih preparata bićete sigurni da vaše telo dobija upravo ono što treba.