IMUNITET

Kako se zaštititi od prehlade, ali i brže je pobediti?

Pojava prehlade pokazuje jasnu sezonalnost, a uzrokovana je velikim brojem virusa. Klikom na članak saznajte kako telu pružamo dodatnu podršku u borbi protiv prehlade.

Topao čaj na stolu

Zdravlje je bogatstvo

Zdravlje je najveće bogatstvo, ili je tako rekao rimski pesnik Vergilije pre više od 2000 godina. Naučite kako se bolje brinuti o sebi uz dobru ishranu i naučite zašto su prevencija i jak imunitet važni. Saznajte više o tome klikom na članak.

Opširnije
Mlada poslovna žena zadovoljna životom

Stres i imunitet

Stres je stanje kojem smo, u većoj ili manjoj meri, svi izloženi. Klikom na članak saznajte šta je stres, kako utiče na naše zdravlje, da li je negativan ili ima svoje prednosti.

Opširnije
Nasmijana žena u teretani

5 načina kako možete da pomognete imunitetu promenom životnih navika

Naučite 5 načina da pomognete imunitetu. Možete li nabrojati svih pet? Proverite klikom na članak

Opširnije
Stariji par na svježem zraku

I godišnja doba utiču na naš imunitet

Godišnja doba utiču na naš imunološki sistem, što objašnjava, na primer, zašto je verovatnije da ćemo se zimi razboleti. Vitamini i minerali omogućavaju normalno funkcionisanje organizma, zbog čega je važno obezbediti njihov adekvatan unos, posebno zimi. Saznajte više o tome klikom na članak.

Opširnije
Dvoje djece koja se grle

Šta je imuni sistem i kako on zapravo funkcioniše?

Imuni sistem je aktivan tokom cele godine i kontinuirano osigurava funkcionisanje našeg tela i zaštitu od pretnjii po naše zdravlje. Klikom na članak saznajte više o imunološkom sistemu i kako on zapravo funkcioniše.

Opširnije
Svježe naranče

Vitamin C - saveznik vašeg imuniteta

Često zanemarimo prehladu, zbog čega može potrajati duže da se oporavimo ili da se prehlada više ne vraća. Kada nam je imunitet oslabljen ili kada smo bolesni, preporučuje se dodatni unos vitamina C. Saznajte više o tome kako nadoknaditi nedostatak vitamina C klikom na članak..

Opširnije