STRES JE GLAVNI KRIVAC ZA NEDOSTATAK ENERGIJE

Ukoliko je ishrana jednolična i sadrži premalo hrane biljnog porekla, telo možda neće dobiti sve hranjive sastojke koje su mu potrebne, što ne uključuje samo vitamine, več i esencijalne minerale. 

Među najčešćim uzrocima nedostatka vitamina su: prekomerni fizički i emocionalni stres, često upotreba određenih vrsta lekova, diuretika, kontracepcijskih pilula, antibiotika itd. 

Nezdrava ishrana i brza hrana značajno doprinose nedostatku vitamina i minerala u telu, kao i pušenje i prekomerna konzumacija alkohola. Takođe je nepovoljno za telo ako smo često izloženi toploti ili napornim fizičkim aktivnostima, o čemu aktivni sportisti moraju da razmišljaju, kako bi ponovo uneli u telo ono što su izgubili tokom treninga. Stres i drugi faktori mogu dovesti do nedostatka energije. Veoma je važno održavati raznovrsnu ishranu, čak i ako nismo ljubitelji određene vrste hrane.

Kako sprečiti i nadoknaditi manjak vitamina u telu?

Ako utvrdimo da u organizam ne unosimo dovoljno vitamina i minerala putem ishrane, trebalo bi da ih nadoknadimo određenim vitaminskomineralnim suplementom. Ovo može pomoći kod osećaja prekomernog umora i iscrpljenosti zbog nedostatka energije.

Osećamo smanjenu fizičku sposobnost kada znaci nedostatka vitamina još nisu vidljivi. Iako često ne razmišljamo o tome, možemo se osećati umorno zbog nedostatka vitamina. Vitamini B1, B2, B6 i vitamin C saveznici su našeg zdravlja.

Da biste osigurali dovoljnu količinu mikro-hranjivih sastojaka tokom dana, možete uzeti jednu Supradyn® multivitaminsku tabletu u jutarnjim satima uz doručak kao deo jutarnje rutine.